A A A K K K
людям із порушенням зору
КНП "Біляївська багатопрофільна лікарня" Біляївської міської ради

Як отримати амбулаторну допомогу у КНП «Біляївська багатопрофільна лікарня» безкоштовно та що для цього потрібно

Дата: 22.06.2023 16:52
Кількість переглядів: 71

Амбулаторна допомога – це спеціалізована медична допомога, яку пацієнт отримує без госпіталізації до лікарні. Зокрема, важливо знати, що потрібно для того, аби отримати допомогу безкоштовно.

   Амбулаторну допомогу можливо отримати у Біляївській багатопрофільній лікарні, яка має договір з НСЗУ за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах”.

   Які послуги можна отримати безкоштовно:

В пакет входять консультації у лікарів консультативно – діагностичної поліклініки Біляївської багатопрофільної лікарні, дослідження, діагностика, спостереження за перебігом лікування та деякі хірургічні операції.

   Також в амбулаторних умовах вагітні мають право на безоплатне ведення вагітності лікарем-гінекологом. Для цього є пакет “Ведення вагітності в амбулаторних умовах”, за яким вони можуть отримати безоплатно консультації лікарів, необхідні аналізи та дослідження.

Зокрема, безкоштовно отримати допомогу можна:

– за направленням сімейного лікаря;

Електронне направлення не потрібно:

– на консультацію до деяких лікарів – спеціалістів пацієнт може потрапити без направлення. Це гінеколог, психіатр, стоматолог, педіатр, нарколог, фтизіатр, а також лікар, у якого пацієнт із хронічними захворюваннями перебуває під медичними наглядом;

– коли пацієнт отримує платну послугу, яка офіційна затверджена в лікарні і оплата за неї здійснюється у вигляді офіційних платежів через касу закладу;

– направлення не потрібне пацієнтам у невідкладному стані (раптове погіршення фізичного або психічного здоров’я, яке становить пряму та невідворотну загрозу життю та здоров’ю людини або оточуючих її людей і виникає внаслідок хвороби, травми, отруєння або інших внутрішніх чи зовнішніх причин).

   Додатково зазначено, що під час воєнного стану внутрішньо переміщена особа може отримувати медичну допомогу безоплатно за місцем фактичного проживання шляхом звернення до будь-якого закладу охорони здоров’я, який має можливість забезпечити відповідне лікування.

   Наразі діє спрощений доступ українців до первинної медичної допомоги, зокрема внутрішньо переміщена особа має право на отримання медичної допомоги без укладання нової декларації з лікарем.

   Однак, якщо людина бажає укласти декларацію, безпосередньо може зв’язатись з лікарем. Або прийти до амбулаторії і укласти декларацію у порядку живої черги. При собі треба мати паспорт, телефон.

   Сімейні лікарі, з якими можна укласти декларацію:

Башинська Ольга Сергіївна, лікарка терапевт тел. 063 701 84 06

Прийом у м.Біляївці у будні, окрім середи, з 10.00 до 14.00

Прийом у с.Мирному – у середу з 9.00 до 12.00

Тітієвська Анна Григорівна – сімейна лікарка, завідуюча амбулаторії ЗПСМ с.Градениці тел. 096 763 30 95

Щербатюк Аліна Леонідівна – сімейна лікарка, тел. 095 308 69 87

Прийом у с.Граденицях у будні, окрім четверга, з 9.00 до 16.00

Прийом у с.Кагарлику, четвер з 9.00 до 13.00.

   Звертаємо увагу, що під час укладання нової декларації стара анулюється автоматично.

   Крім того, якщо внутрішньо переміщена особа бажає отримати направлення на отримання вузькоспеціалізованої медичної допомоги та не уклала декларацію з сімейним лікарем за місцем фактичного проживання, вона має право отримати таке направлення у сімейного лікаря, який працює в найближчому закладі первинної медичної допомоги, у якого є договір з НСЗУ. Для цього не потрібно укладати нову декларацію. Необхідно записатись на прийом, надати свої дані та дані сімейного лікаря, з яким укладена декларація, розказати новому лікарю, що вас турбує.

   Зазначимо, що під час війни направлення може бути як електронним, так і паперовим. Його виписує сімейний лікар, терапевт, педіатр або закріплений лікар.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування